1 okt 2022

Duurzaam vanbinnen en vanbuiten, dat is een husette!

delen
Interieur Nazareth

Voor Husette kiezen, dat betekent kiezen voor een gezonde woning in een duurzaam jasje. Doordat we inzetten op hout en kostenefficiënte energieoplossingen, is daar geen twijfel aan. Maar hoe zorgen we bij Husette ook voor een duurzaam interieur? Dat doen we door ofwel meubels een tweede leven te geven, of door te kiezen voor duurzaam gefabriceerde producten. We geven je graag een kijkje achter de schermen…

Bij Husette doen we aan Green Thinking! Dat wil zeggen de voetafdruk van de consument verkleinen door te kiezen voor slimme ontwerpen en slimme interieurkeuzes. Naast onze voorkeur om onze gevels te bekleden met thermisch behandelde houtsoorten afkomstig uit Europa, kiezen we ook voor duurzaam en lokaal voor het interieur. Zo komt al het hout uit midden- en noord Europa, en zijn onze CLT constructies PEFC gecertificeerd. Onze voorkeur qua vloer gaat dan weer naar linoleum, deze vloeren van Forbo behoren tot de meest milieuvriendelijke vloeren ter wereld! Dat kan al tellen voor eco-design, ontdek hier meer over linoleum. Omdat materialen een impact hebben op zowel milieu als omgeving, kiezen wij voor materialen die goed zijn voor de natuur. Zo worden onze CLT woningen geolied met producten afkomstig uit het Gentse ecologisch schildersbedrijf Tintelijn. Dichter bij huis kan niet! Hoe je dit best doet ontdek je hier in hun handige blogpost. Onze voorkeur voor lokaal wordt verder doorgetrokken naar heel het interieur. Zo zijn ook onze keukens van Belgische makelij en werken we samen met hippe jonge bedrijven als Strongk uit Gent.

Maar een duurzaam interieur, dat is in eerste plaats consu-minderen! Minder meubels en zoveel mogelijk recycle and upcycle. De stoffen bij Husette zijn verkregen bij Tussen Haeckjes, die aan de slag gaan met resten van stof. En partner Atelier Recyclé gaat dan weer aan de slag met tweedehands meubelen die ze volledig upcyclen tot echte pareltjes. Meubels die we toch nieuw moeten aankopen, gaan we enkel zoeken bij bedrijven die staan voor kwaliteit en duurzaamheid, zoals Sofacompany voor onze comfortabele zetels, Blum meubelbeslag voor onze onverwoestbare kasten en Noir.Design voor elegante details zoals gordijnhaken.

Op deze manier trachten we onze projecten zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen waarbij we telkens teruggrijpen naar onze slogan: “Doordacht design, duurzaam in hout!”

Door Charlotte-Marie Dooms