GEDINNE - koppel

Project 01. Ilse & Wim

Model

SUUS

Plaats

Gedinne, Belgium

Grootte

125

Uitvoering

Zomer 2023

Twee jaar geleden begonnen we ons eerste vakantiewoning project samen met Ilse en Wim. Broer en zus hadden de droom om samen een perceel te kopen en elk hun eigen vakantiewoning in Scandinavische stijl te bouwen. We ondersteunden hen tijdens de hele rit, van het vinden van de juiste grond tot de uitwerking van hun droom.

Het was zeker niet gemakkelijk, vooral vanwege de willekeur van de Waalse bouwvoorschriften die afhangen van het zittende bestuur. Uiteindelijk slaagden we erin om twee prachtige woningen te ontwerpen, die we de doopten tot de modellen Suus en Jeff.

Het budget was ook een lastig punt vanwege de langdurige vergunningsprocedure die meer dan twee jaar in beslag namen. En dit net tijdens een periode van enorme prijsstijgingen in de bouw. We kregen eerst opmerkingen over de grootte van de compacte woningen en later over de inplanting, waardoor we Jeff 90 graden moesten draaien en het ontwerp volledig hebben aangepast.

GEDINNE_Render_beide
CLT Gedinne_ruwbouw

Suus en Jeff

Het resultaat zijn 2 verschillende woningen die naar indeling echter niet veel verschillen. We kozen voor hoge open plafonds tot in de nok, speelse elementen voor jong en oud en slimme compacte ruimtes met maatmeubilair die we ook volledig in-house uitwerkten.

Wat deze woningen zo bijzonder maakt, is dat we binnen de voorschriften een mooi en samenhangend geheel wilden creëren. We moesten rekening houden met de lengte-breedte verhouding, dakhelling, kroonlijsthoogte, nokhoogte en materiaalkeuze. Om het budget onder controle te houden, voegden we een mezzanine en speelzolder toe in plaats van de volgens de voorschriften verplichte tweede verdieping.

Huidige werken: gevelwerken en vloeren

CLT gedinne bouw 1
CLT gedinne JEFF
CLT Gedinne SUUS raam
CLT Gedinne_bouw 4

Interesse om
samen aan de
slag te gaan?

Volledig overtuigd en klaar om aan de slag te gaan met ons team om jouw droom(woning) te realiseren?

Laten we afspreken! Je bent welkom in onze Studio nabij Gent voor een kennismakingsgesprek. We nemen je mee doorheen ons verhaal en onze visie, met enkele realisaties en komende projecten als rode draad. Is Gent wat te ver? Dan spreken we gewoon online af.