Bievre vijver

Project 05. Dirk & Martien

Model

CUSTOM

Plaats

Bièvre

Grootte

150

Uitvoering

Najaar 2022

Dirk en Martien klopten samen met hun zoon Emiel, in 2020 bij ons aan om hen mee te helpen in de realisatie van hun vakantiewoning te Graide (Bièvre). Met de ervaring die we reeds hadden van een ander project vlakbij, selecteerden we een lokale architecte en gingen we aan de slag.

De grootste uitdaging lag erin om het lokaal bestuur te overtuigen met een ontwerp dat aansloot bij hun voorschriften en wensen maar tevens ook esthetisch uitdagend genoeg was voor de bouwheren. Dirk en Martien zijn namelijk interieurarchitecten en wensten het mooie ontwerp dat ze binnenin voor ogen hadden ook buiten door te trekken.

Het resultaat werd een combinatie van een meer klassiek Ardens ontwerp maar met de afwerking, materialisatie en vakmanschap van een husette. Daarnaast gingen we ook op zoek om hun ontwerp te optimaliseren en verfijnen met CLT* als uitgangspunt.

*CLT = Cross-laminated timber of kruislaagshout is ons standaard constructiemateriaal.

schouw

Husette x Padecor gevel profiel

In samenwerking met Padecor ontwikkelden we een eigen gevel profiel.

Dit profiel zorgt voor een schaduwspel in de gevel en kan zowel in vaste als variabele breedtes uitgevoerd worden. De basis is een eenvoudig tand-groef profiel waardoor de kosten enerzijds laag blijven, maar we ook een gesloten gevel krijgen.

Daarnaast maken we steeds gebruik van Thermowood houtsoorten. Deze thermische behandelde houtsoorten zijn duurzaam, stabiel van vorm en vergen geen nabehandeling. Ideaal dus om zorgeloos de toekomst in te gaan.

gevel
BIEVRE - clt eigenaar

Dirk & Martien - review

"Er doen vele wilde verhalen de ronde over “den bouw”. Dat maakt het voor kandidaat bouwers er niet gemakkelijker op. Wij hadden grond gekocht in de Ardennen en in onze zoektocht naar een bouwpartner om onze plannen te realiseren waren we bij Ben terecht gekomen. Een eerste contact met Ben was voldoende om aan te voelen dat dit goed zat. De correcte afspraken, duidelijke planning, een goed bouwteam met veel aandacht voor details en afwerking hebben er voor gezorgd dat wij in alle vertrouwen en heel snel onze droom hebben kunnen realiseren.

Nu we al enkele maanden ten volle het CLT-effect ervaren is ons enthousiasme voor duurzaam bouwen enkel toegenomen. We waren dan ook erg verheugd met het resultaat van de “blowerdoor test” die de verwachting van een passiefwoning benadert. Naast de technische en praktische voordelen hebben we de inrichting zonder compromissen naar onze wensen kunnen realiseren. We zijn erg tevreden en genieten met volle teugen. Dank aan Ben en zijn team!"

bievre detail
BIEVRE -  CLT

Interesse om
samen aan de
slag te gaan?

Volledig overtuigd en klaar om aan de slag te gaan met ons team om jouw droom(woning) te realiseren?

Laten we afspreken! Je bent welkom in onze Studio nabij Gent voor een kennismakingsgesprek. We nemen je mee doorheen ons verhaal en onze visie, met enkele realisaties en komende projecten als rode draad. Is Gent wat te ver? Dan spreken we gewoon online af.