CLT Nazareth - afgewerkt
NAZARETH_Voorgevel
NAZARETH_interieur_muur_1
CLT nazareth binnen
NAZARETH_detail raam
NAZARETH - detail overkapping
NAZARETH_exterieur_detail paal
NAZARETH_exterieur_detail gevel
NAZARETH-detail palen

Project 09. Tommy & Valérie

Model

FONS

Plaats

Nazareth

Grootte

105

Uitvoering

Voorjaar 2023

In het najaar van 2021 kwamen Tommy en Valérie bij ons voor het ontwerp en de bouw van een compacte ééngezinswoning op een uitdagend perceel in Nazareth. Uitdagend in die zin dat het perceel smal en langgerekt is waardoor de diepte van de woning beperkt werd tot 5,60 m.

Samen met de klant hebben we besloten om het project van A tot Z aan te pakken, zodat we bij elke stap rekening kunnen houden met de volgende. We zijn begonnen met het ontwerpen van de woning van binnen naar buiten, waarbij we rekening houden met materialen, stabiliteit, interieur, bouwpartners en de wensen van de klant.

We hebben elk stadium van het bouwproces gevisualiseerd met behulp van 3D-beelden (renders), zodat Tommy en Valérie een duidelijk beeld kregen van het eindresultaat. Het uiteindelijke ontwerp was zo geslaagd dat het werd omgezet in ons inspiratiemodel, genaamd model FONS.

Deze woning is tevens een kijkwoning van Husette en bezoeken zijn mogelijk op vaste momenten. Neem hiervoor contact op met ons om een bezoek in te plannen.

Grondplan
CLT bouw

Van ontwerp naar realisatie

In december werden de afbraak- en funderingswerken afgerond, waarna de vakmannen van Padecor in januari begonnen zijn met de CLT bouw. De constructie in CLT was voltooid in slechts 4 dagen, waarna we ons richtten op het buitenschrijnwerk en de dakwerken in EPDM.

Meteen na plaatsing CLT dienen we ook overgaan te gaan tot de plaatsing van de technieken. De CLT blijft in dit ontwerp zichtbaar aan de binnenzijde waardoor elke opening voor bv. een stopcontact of schakelaar reeds voorzien wordt in de structuur. Dit vraagt veel denkwerk vooraf, maar tijdens de realisatie kan je hierdoor zorgeloos bouwen en hoef je nog amper keuzes te maken.

Begin Maart werden de ramen geplaatst en kon het werk aan de buitengevel van start gaan. De klant koos voor ons eigen "Husette x Padecor" profiel in gezwarte Thermowood vurenhout. Dit profiel zorgt voor een mooie schaduwvoeg die in combinatie met onze unieke blokkaders zorgen voor een mooi diepte spel op een anders vlakke gevel.

CLT nazareth binnen
NAZARETH - detail overkapping
NAZARETH  achtergevel
NAZARETH Achtergevel

Interesse om
samen aan de
slag te gaan?

Volledig overtuigd en klaar om aan de slag te gaan met ons team om jouw droom(woning) te realiseren?

Laten we afspreken! Je bent welkom in onze Studio nabij Gent voor een kennismakingsgesprek. We nemen je mee doorheen ons verhaal en onze visie, met enkele realisaties en komende projecten als rode draad. Is Gent wat te ver? Dan spreken we gewoon online af.