HUS05415
OUWEGEM_render_achter
HUS05374
OUwegem_ Voorgevel
HUS05383
HUS05430
Project MG - v4 Photo - 3
Project MG - v4 Photo - 4a
Project MG - v4 Photo - 10

Project 16. Guust & Magali

Model

CUSTOM

Plaats

Ouwegem

Grootte

160

Uitvoering

Najaar 2023

Guust en Magali klopten bij ons aan voor een moderne witte blok in de "husette" stijl. We moesten even nadenken over hoe we dit konden realiseren zonder een dertien-in-een-dozijn witte vierkante blok te worden.

Voor de indeling hebben we gebruik gemaakt van een bewezen ontwerp dat we verder verfijnden en uitpuurden. Er is rekening gehouden met beperkte overspanningen om de dikte van de houten plafonds en muren te beperken en zo materiaal te besparen. Daarnaast hebben we een centrale kern toegepast waarin alle natte ruimtes zich bevinden, om de buizenis te beperken.

Voor de buitenafwerking hebben we gekozen voor een geprofileerde voorgevel in hout die zich uitstrekt in de luifel die de woning beschermt tegen regen en zon op de Zuid- en Westergevel. We hebben natuurlijk ook gekozen voor een gebroken witte crépi om te voldoen aan de wensen van de klant, maar we hebben dit gecombineerd met onze kenmerkende houten blokkaders. Deze keer hebben we gekozen voor Thermowood Fraké als houtsoort, omdat dit hout een mooie tekening heeft zonder knopen en op dit moment beter verkrijgbaar is en goedkoper is dan het Essen hout dat we normaal inzetten.

HUS05374
HUS05383

Natuurlijke ventilatie

Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de natuurlijke ventilatie die we hebben geïntegreerd. Dit is echter niet meteen zichtbaar bij eerste oogopslag. We hebben dit mogelijk gemaakt dankzij het grote schuifraam aan de achtergevel, dat uitkomt op de open traphal binnen. Op de verdieping leidt de trap naar een groot raam dat in de kip-stand kan worden gezet om een natuurlijke stroom van verse lucht door de woning te creëren.

Om dit effect te versterken, hebben we zorgvuldig bomen geplaatst op het plan. Eén grote boom wordt voorzien op het terras en op tien meter afstand daarvan hebben we een rij lage bomen ingeplant. Samen zorgen ze voor een extra aanzuigeffect van lucht richting de woning. Tijdens de zomer kan de woning verder beschermd worden met een driehoekig schaduwzeil tussen de achtergevels en houten zonwering op de ramen.

Interesse om
samen aan de
slag te gaan?

Volledig overtuigd en klaar om aan de slag te gaan met ons team om jouw droom(woning) te realiseren?

Laten we afspreken! Je bent welkom in onze Studio nabij Gent voor een kennismakingsgesprek. We nemen je mee doorheen ons verhaal en onze visie, met enkele realisaties en komende projecten als rode draad. Is Gent wat te ver? Dan spreken we gewoon online af.